Behandling av tandsten

Våra tandläkare och tandhygienister i Malmö hjälper dig med tandsten. Tandsten får vi alla mer eller mindre och bör tas bort med jämna mellanrum. Mängden tandsten i våra munnar varierar och vissa får knappt nån tandsten medans vissa får både ofta och mycket.
Tandsten bildas från kalkutsöndring i ens saliv och vissa kostvanor kan påskynda processen.
Om man har blödande tandkött vid tandborstning så kan det vara ett första tecken på att man har för mycket tandsten. En typ av tandsten kan även bildas i inflammerade tandköttsfickor och risk för tandlossning.

Hos Stjärntandläkarna jobbar vi med skonsamma metoder för borttagning av tandsten och vi har korta väntetider. Boka redan idag. 040-6080140. Tandhygienist Marika Sundqvist tar emot nya patienter just nu.

I början kan tandsten vara svårt att upptäcka med blotta ögonen och tandsten missfärgas av bla kaffe, te, rödvin och nikotin. Regelbundna besök hos tandläkaren är en god investering då både tandhygienisten och tandläkaren upptäcker tandsten tidigt. Missfärgningar av tänder brukar man behandla samtidigt som man tar bort tandsten.
Besöket tar bara ett par minuter och känslan av rena och fräscha tänder är omedelbar.

Någon hemmabehandling för tandsten finns inte men användning av tandtråd mellan tänder och en roterande eltandborste förebygger bra.